ЗА САЙТА

Сега е момента да започнем да търсим щастието!

Представете си как ще се почувствате, ако излезете навън и всички хора, с които се разминавате по улицата, са усмихнати? Няма ли да се усмихнете и вие? А ще се почувствате ли по-добре?

Аз със сигурност ще се почувствам много по-добре! И това е нещо, за което си мечтая от известно време насам – да срещам много усмихнати хора по улиците, такива, които се чувстват доволни от живота си и се радват и наслаждават на времето си тук, на земята.

Особено много си мечтая да ги виждам в моя град, на моята улица, в нашата така песимистично настроена държава. И понеже знам, че за да изпълниш мечтите си, трябва да поработиш над тях, съм си поставила за цел да направя каквото мога, за да побутна нещата в тази посока.

ПРЕДСТАВЯМ СИ…

Мечтая си и си представям една устремена напред позитивна, щастлива, успешна и здрава нация, която се справя с всичко и дори води и дава пример и на други държави. Представям си как след няколко години хората ще черпят опит от нас и ще се впечатляват какво сме постигнали и колко добре живеем, ще пишат статии за българското чудо и ще идват да се учат от нас. И знам, че ако аз самата не взема участие в това, няма как да изпълня тази си мечта.

ВЯРВАМ, ЧЕ ВСЕКИ СЕ СТРЕМИ КЪМ ЩАСТИЕ

Проблемът е, че малко от нас знаят как точно да го постигнат, а и често сме твърде заети. Рядко ни остава време за толкова прозаични и неспешни неща като щастието и усмивките.

Но именно щастливите хора са най-успешни в бизнеса и в живота, те са по-здрави, по-сигурни в себе си и по-предприемчиви и изпълнени с енергия и ресурси да се справят с предизвикателствата.

Често си мислим, че ставаме щастливи, когато имаме всички тези неща и се стремим към тях, за да бъдем щастливи. Но все повече изследвания доказват, че ако сме щастливи, можем да ги постигнем, но ако сме нещастни и ги постигнем, не е задължително да станем щастливи след това. Напротив, много е вероятно да продължим да бъдем нещастни!

„Човек е щастлив, ако избере да е щастлив.“

Александър Солженицин

РЕШИХ ОТНОВО ДА БЪДА ЩАСТЛИВА ПРЕДИ 3 ГОДИНИ

Започнах едно сложно, изпълнено с четене и учене, с опити и грешки, мъчително и сложно интелектуално и емоционално търсене на начини да приуча своеволния си мозък на нещо толкова непривично за него – щастието!

Когато си говоря с приятели, все по-често се улавям да си мисля „Само не прави като мен!“ – струва ми се че съм успяла да мина през много голяма част от всички онези неща, които си знаем, че не водят до хубав живот.  Чувствам се повече експерт в какво да не правим, или в обяснения „Какво сбърках“, отколкото в това как да бъдем щастливи, но си мисля, че дори и това е част от пътя към щастието и може да бъде полезно за когото трябва.

Не мога да ви покажа точен, прав и ясен път как да станете по-щастливи. Но има много начини и методи, които можете да използвате и да намерите тези, които ви пасват. Всеки ден виждам все по-усмихнати и все по-положително настроени хора. Нека продължим тази тенденция и да я разпространим и увеличим!

ЩАСТИЕТО Е В МАЛКИТЕ НЕЩА…

Ако търсите бърза формула за успех или щастие, няма да я намерите тук. Аз смятам, че щастието е в малките неща, в дребни промени, които можем да внесем в живота си всеки ден, които неминуемо водят до големи резултати. Затова ще откриете съвети и теми, които на пръв поглед изглеждат далеч от темата за щастие, но за които съм уверена, че също ще помогнат на всеки ентсусиаст да поеме в желаната посока. Вижте някои от основните теми по-долу:

ТЕМИ

Материалите са много и разнообразни и макар всички те да водят към по-добър и по-щастлив живот, може би някои теми, ще са ви по-близки от други

Как да бъдем щастливи

Осъзнатост

Видове интелигентност

Здраве

Нека Заедно започнем да търсим щастието!

Ако имате въпроси, искате да се свържете с мен или ви интересува повече информация по някоя от темите, пишете ми:

JavaScript SDK IFrame Затваряне Стъпка 1: Choose your App ID and Език Fake app Bulgarian Collect Analytics Step 2: Include the JavaScript SDK on your page once, ideally right after the opening послание tag.